Ommuurde ruimtelijkheid

Deze tuin had door de aanwezigheid van veel muren, grote en diepe borders en een hoge boom achterin en beklemmend karakter (zie foto1). Door de border in te dammen en naar de zijkanten te brengen, maar ook door de lijnen van linksvoor naar de boom rechtsachter te laten lopen is er meer overzichtelijkheid en ruimte in de tuin ontstaan. Hierdoor is het zelfs mogelijk geworden om een kleine veranda en een waterspiegel te plaatsen. Ondanks het feit dat de muren en de schutting gebleven zijn is het toch een ruimtelijke tuin geworden die toch warmte en geborgenheid biedt.

Onze tuin was toe aan een opknapbeurt. Zoekend op internet sprak de site van Peter Gelton ons aan. We maakten een eerste afspraak. Peter nam ruim de tijd om naar ons verhaal te luisteren. We wilden meer zitruimte, ook in de winter een nette tuin met voldoende wintergroen, en als het kon ook graag nog een kleine overkapping die in huis geen licht zou wegnemen. Alles mocht weg uit de oude tuin, alleen de boom achterin moest blijven staan.

Eenheid en harmonie

Deze voortuin in Raamsdonksveer heeft aan weerszijden van het pad dezelfde borderopbouw en beplanting. Ook zijn er zowel links als rechts Taxussen in het splitbed geplaatst. Hierdoor is een tuin ontstaan die eenheid en harmonie uitstraalt.

Witte veranda met passende potten

De eigenaren van deze tuin in Raamsdonksveer wilden naast nieuwe bestrating ook een grote veranda. Verder misten ze eenheid en balans in de tuin. Peter Gelton Tuinen kreeg de vrije hand om er een mooie tuin van te maken. De eenheid is ontstaan door overal gebruik te maken van antraciete tegels en klinkers. Verder zijn de verhoogde borders en zelfs de muur van ditzelfde materiaal gemaakt. De veranda is wit geverfd en de buitenpotten passen hier nu perfect bij. Samen met de eenvoudige beplanting in de verhoogde borders is er naast eenheid nu ook balans ontstaan.

Klassieke veranda

Deze veranda is door de toepassing van dakpannen en een zwart met witte kleurstelling een mooie klassieke veranda geworden die heel goed harmonieert met de omgeving.

Het was een plezier om met Peter Gelton te werken! Je hebt slechts een idee voor een veranda, maar hoe verder? Peter houdt van strakke lijnen en kijkt heel goed naar de indeling van je tuin en is gevoelig voor de sfeer in je omgeving.

Carport, schuur en jacuzziruimte in één

Deze klant had de schuur, carport en jacuzzi verdeeld over verschillende plekken in de tuin staan. Daarnaast was de tuin zelf ook aan een renovatie toe. Er is hier voor gekozen om de carport, schuur en jacuzzi in één ruimte onder te brengen. Deze combinatie is ook nog eens gebouwd in de stijl van de bestaande veranda aan het huis. Samen met de compleet nieuw aangelegde tuin is een ruimtelijke tuin ontstaan met veel groen.

Kubistische veranda aan een waterspiegel

Deze tuin is omringd door groen. Dit wordt benadrukt door de grote waterspiegel. De groene omgeving wordt als het ware verdubbeld. De strakke veranda biedt veel zitruimte en heeft aan weerszijden een bergruimte. Door de minimalistische opzet is het een mooi rustig object geworden waarbij nauwelijks zichtbaar is dat er deuren in zitten.

Drijvende potten

De potten lijken wel op het water te drijven. Het spiegelend effect van het water en de rechtlijnige vormgeving maken deze voortuin tuinloos en bijzonder.

De stadstuin

Veel Buxushagen gevuld met witte Hortensia's en Bolesdoorns, gebakken waaltjes als bestrating en duidelijke cirkelvormen. Een klassieke pot als ornament op het middenpleintje en twee parkbankjes aan de flanken. Het resultaat: Een sfeervolle klassieke stadstuin.

Slim verplaatst geeft mooie ruimte

In deze tuin van een gemiddelde omvang stond te schuur precies verkeerd. Door deze te draaien en naar links te verplaatsen ontstond meer diepte en een mooi zitje aan de linker zijde.

Twee meter diepe en zestien meter brede voortuin

Deze voortuin heeft een zeer bijzonder formaat. Twee meter diep en zestien meter breed. Toch is het een geslaagde tuin geworden door de eenvoudige maar evenwichtige belijning en beplanting. De tuin harmonieert perfect met de reeds aanwezige Catalpa's.

Veranda en schutting in één

Deze tuin ligt op het oosten. Daarom zijn er twee zitgelegenheden gecrëeerd. Eén terras aan het huis en een veranda links achter. 's Morgens staat de zon op het terras aan het huis en 's avonds zie je, onder het genot van een drankje, de zon vanuit de veranda onder gaan. De veranda en achterschutting zijn één geheel zodat er rust en eenheid ontstaat. Ook de strakke belijning zorgt voor een ruimtelijke werking.

We hadden al jaren het plan om de tuin eens op te knappen. In de loop der jaren was er van alles aan gebeurd maar echt samenhangend was het niet geworden. Via vrienden kwamen we bij Peter. Onze wensen en ideeën werden door Peter goed opgepakt - of met goede argumenten uit ons hoofd gepraat - en aangevuld met zijn eigen visie. Het leidde tot een fraai ontwerp waar we niets meer aan hoefde te veranderen.

De 180 graden tuin

De tuin straalt balans en rust uit. Dit komt omdat het ontwerp vanuit het midden precies 180 graden gedraaid is. Oftewel diagonaal gespiegeld. Verder zijn er grote vlakken toegepast voor het water, de brug en de splitvakken. De eenvoud van de beplanting, de bamboes, completeren het geheel. Verder geeft de geverfde schutting en veranda extra stijl aan de tuin.

Na eindeloos foto's van tuinen bekeken te hebben op het internet, kwamen we op de site van Peter terecht. Zijn stijl sprak ons direct aan, we wilden een moderne en strakke tuin die aansloot bij ons interieur maar die ook sfeervol en uitnodigend was. In het eerste gesprek met Peter bleek al snel dat we dezelfde smaak hadden en toen Peter twee weken later met de tekening kwam, was dit direct een schot in de roos.

De Mondriaantuin

Voor deze tuin heeft Piet Mondriaan als inspiratiebron gediend. Niet alleen deze diverse vlakken in de bestrating hebben een eigen kleur maar ook is in elk plantvak voor slechts één soort beplanting gekozen. De tuin krijgt hierdoor een bijna kunstzinnige uitstraling. De veranda achterin en het zitje aan het water geven de mogelijkheid om de tuin vanuit verschillende richtingen te bezichtigen.

De verandatuin

De verandatuin heeft met een minimum aan onderhoud een maximum aan sfeer meegekregen door gebruik te maken van onderhoudsarme maar uitbundige beplanting en de aanwezigheid van de veranda. Dit geeft een gevoel van intimiteit en de klant kan ook van de tuin genieten als het wat minder goed weer is. De waterspiegel maakt dat het uitzicht van alle kanten aantrekkelijk is.

Na de eerste kennismaking met Peter hadden wij direct een goed gevoel en na nog wat andere mensen te hebben uitgenodigd voor een blik op onze tuin, viel de keuze toch als snel op Peter. Hij heeft leuke ideeën, is erg open en eerlijk en zeer enthousiast. Na het maken van het tuinontwerp waren we helemaal over de streep, hij had goed geluisterd en onze ideeën goed vertaald in een ontwerp.

De strakke watertuin

Een strakke tuin in harmonie met de veranda en woning. Hier is gebruik gemaakt van rechte lijnen, siergrassen en bamboe. Omdat de omgeving bosrijk is hoeft er weinig groen te worden toegevoegd. De grote waterpartij met het waterornament en de trappartij naar het hogere terras accentueren de strakke lijnen. Het design tuinmeubilair maken het geheel af.

De oosterse designtuin

Een strakke tuin met een oosters accent. Hier is gebruik gemaakt van hardhout, siergrassen en bamboe. Het kletterend water van het hoge naar het lage vijverdeel geeft een plezierige en rustige sfeer. Ook bij de buren werd een tuin aangelegd maar dan in ronde vormen. Een extra uitdaging was om de twee tuinen op elkaar aan te laten aan te laten sluiten. Dit is geluk door het vlonderbruggetje over het water.

Vorig jaar begon Peter met zijn team aan de renovatie van onze tuin. Een ambitieus project, omdat er niet 1 tuin aangepakt moest worden maar 2. De wens was: twee tuinen op elkaar afstemmen, ondanks de verschillende stijlen, met genoeg privacy, maar voor het oog een grotere tuin creëren.

Zal ik u terugbellen?

Naam*

Telefoon

Email*

Opmerking of vraag*

loading