Een strakke tuin met een oosters accent. Hier is gebruik gemaakt van hardhout, siergrassen en bamboe. Het kletterend water van het hoge naar het lage vijverdeel geeft een plezierige en rustige sfeer. Ook bij de buren werd een tuin aangelegd maar dan in ronde vormen. Een extra uitdaging was om de twee tuinen op elkaar aan te laten aan te laten sluiten. Dit is geluk door het vlonderbruggetje over het water.

Vorig jaar begon Peter met zijn team aan de renovatie van onze tuin. Een ambitieus project, omdat er niet 1 tuin aangepakt moest worden maar 2. De wens was: twee tuinen op elkaar afstemmen, ondanks de verschillende stijlen, met genoeg privacy, maar voor het oog een grotere tuin creëren.

Veel Buxushagen gevuld met witte Hortensia’s en Bolesdoorns, gebakken waaltjes als bestrating en duidelijke cirkelvormen. Een klassieke pot als ornament op het middenpleintje en twee parkbankjes aan de flanken. Het resultaat: Een sfeervolle klassieke stadstuin.

De potten lijken wel op het water te drijven. Het spiegelend effect van het water en de rechtlijnige vormgeving maken deze voortuin tuinloos en bijzonder.

De eigenaren van deze tuin in Raamsdonksveer wilden naast nieuwe bestrating ook een grote veranda. Verder misten ze eenheid en balans in de tuin. Peter Gelton Tuinen kreeg de vrije hand om er een mooie tuin van te maken. De eenheid is ontstaan door overal gebruik te maken van antraciete tegels en klinkers. Verder zijn de verhoogde borders en zelfs de muur van ditzelfde materiaal gemaakt. De veranda is wit geverfd en de buitenpotten passen hier nu perfect bij. Samen met de eenvoudige beplanting in de verhoogde borders is er naast eenheid nu ook balans ontstaan.

Deze voortuin in Raamsdonksveer heeft aan weerszijden van het pad dezelfde borderopbouw en beplanting. Ook zijn er zowel links als rechts Taxussen in het splitbed geplaatst. Hierdoor is een tuin ontstaan die eenheid en harmonie uitstraalt.

Deze veranda is door de toepassing van dakpannen en een zwart met witte kleurstelling een mooie klassieke veranda geworden die heel goed harmonieert met de omgeving.

Het was een plezier om met Peter Gelton te werken! Je hebt slechts een idee voor een veranda, maar hoe verder? Peter houdt van strakke lijnen en kijkt heel goed naar de indeling van je tuin en is gevoelig voor de sfeer in je omgeving.

Deze klant had de schuur, carport en jacuzzi verdeeld over verschillende plekken in de tuin staan. Daarnaast was de tuin zelf ook aan een renovatie toe. Er is hier voor gekozen om de carport, schuur en jacuzzi in één ruimte onder te brengen. Deze combinatie is ook nog eens gebouwd in de stijl van de bestaande veranda aan het huis. Samen met de compleet nieuw aangelegde tuin is een ruimtelijke tuin ontstaan met veel groen.

Deze tuin is omringd door groen. Dit wordt benadrukt door de grote waterspiegel. De groene omgeving wordt als het ware verdubbeld. De strakke veranda biedt veel zitruimte en heeft aan weerszijden een bergruimte. Door de minimalistische opzet is het een mooi rustig object geworden waarbij nauwelijks zichtbaar is dat er deuren in zitten.

Contact 

U kunt ten alle tijden geheel vrijblijvend contact opnemen met Peter Gelton Tuinen.

informatie@petergeltontuinen.nl
06 - 47 94 30 63

Peter Gelton Tuinen
Raamsdonksveer

Contact opnemen